Nem csak gyerekmegőrző tábor

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Levente tanár, és a nyári szünetben sem tétlenkedik: a PEOPLE TEAM-ben táboroztat. A tapasztalatairól és a PT-s élményeiről kérdeztük.

Mutatkozz be, kérlek!

Kolozs Leventének hívnak, 2007 óta dolgozom tanárként Tamásiban a Vályi Péter Szakképző Iskolában. Évek óta foglalkozom táboroztatással, robotikával, 3D nyomtatással. Többször dolgoztunk már együtt a PT-vel, az idei együttműködésünk még szorosabb lesz az előző évekhez képest. Tanulóközpontú, nyitott és gyakorlatorientált hozzáállásom nagyban segít a tanulókkal való bizalmi kapcsolat kialakításában, mely megalapozza a sikeres foglalkozásokat.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Számomra fontos, hogy egy olyan táborhoz adjam a nevemet, amely megfelelően szervezett, odafigyel a tanulókra, igényes programokat kínál, nem „gyerekmegőrzőként” funkcionál. A PT személyében egy ilyen partnerre találtam, és igyekezni fogok meghálálni a kapott bizalmat.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Nem volt még rá példa, a kaják mindig megfelelőek voltak.

Mi volt a legjobb táboros melód?

3D foglalkozásvezető szabadidős koordinátor, segéd, aki segít az előadóknak a foglalkozások megtartásában, főleg nagy létszámú csoportok esetében.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A sok színes, tanulókra szabott és az érdeklődési körüknek megfelelő, szakmailag alátámasztott, igényes programokat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nem akarok még hazamenni!

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Magát a helyszínt megtalálni. Örültem annak, hogy más országokból érkező kollégákkal is tudtam beszélgetni.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az előző két évben szintén részt vettem a PT életében. Nagyon tetszett az ott kialakított közeg, a profi szervezés és a gyerekek lelkesedése.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

„Ater megengedte”

Elcsíptük a PEOPLE TEAM négy táboroztatóját, Tanát, Bendegúzt, Danit és Annát. Lássuk, ők miért választják évről évre a PT-tábort! Palcsó…

Még több