Az új bandatag

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

Andris, Peti és Gergő már harmadik éve jártak együtt a PEOPLE TEAM táboraiba, Kecskemétre. Tavaly nagyon megtetszett nekik a játéktábor, ezért úgy határoztak, hogy idén azt fogják kipróbálni. Tapasztalt táborozóként pakolták össze a cuccukat, és széles mosollyal az arcukon érkeztek a helyszínre.

A kék pólósoknál nagyon jó volt a hangulat az első este. Az egész játéktáboros csapat egy szívként tombolt az esti táborindító diszkóban, csak egyvalaki nem. Egy félénk, sovány, keskeny arcú fiú egy széken a sarokban ült. Peti vette észre először, majd oldalba bökte a barátait:

– Hé, fiúk! Ismeritek azt a tagot? – mutatott a bánatos képet vágó fiú felé.

– Új srác. Azt hallottam, nincs apukája. Az anyukája pedig most először küldte táborba. Azt hiszem, velünk egyidős – sorolta az információkat Andris.

– Nekem azt mondták, fura fazon. Keveset beszél, és nem túl lelkes – szólt közbe Gergő is.

Peti elgondolkozott egy kicsit, majd széles vigyorral az arcán azt mondta:

– Van egy ötletem, fiúk. Mit szólnátok egy új bandataghoz? Szerintem nem rossz srác. Meghódítjuk az idegen területet?

A fiúk egyszerre bólintottak, és elindultak a srác felé.

– Szia! Peti vagyok, ők pedig a haverjaim, Andris és Gergő. Mi vagyunk az SZB banda.

– Sziasztok – válaszolt félénken, lehajtott fejjel a srác.

– Neved van? – kérdezte Gergő, de Andris oldalba bökte. – Mi van? Rosszat mondtam?

– Ákos vagyok.

– Üdvözlünk a PT-táborban – mondta Andris.

Közben Peti hozott négy kólát, és a banda helyet foglalt Ákos mellett. Koccintottak, majd beszélgetni kezdtek. Hamar kiderült, hogy sok a közös bennük, meg az is, hogy Ákos szuper szabadulószobákban járt már.

– Keressük meg a csapatvezetőt, és csináljunk egy szabadulószobát! Mit szóltok? – vetette fel az ötletet Gergő.

A fiúk összemosolyogtak, és most már új barátjukkal együtt mentek a csapatvezetőhöz, hogy elmondják neki az ötletüket. Tomi bácsi végighallgatta a nagy tervet, majd mikrofont ragadott, és az egész tábor előtt bejelentést tett:

– Táborozók, figyelem! A játéktáboros csapat az utolsó estén minden érdeklődőt szeretettel vár egy jó kis szabadulószobás játékra. Az ötletgazda egy új táborlakó, Ákos. A megvalósítás nagy részét pedig az SZB banda tagjai fogják elkövetni. Azt hiszem, őket nem kell bemutatni. Mi pedig kíváncsian várjuk a végeredményt.

Hatalmas taps kísérte a bejelentést. A srácok azonnal félrevonultak, és máris szövögetni kezdték a terveiket a szabadulószobával kapcsolatban.

Ákos is boldogan ült a fiúk között, és szinte felszabadultan sorolta a tapasztalatait és ötleteit ő is.

Kovács Dalma

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

10 tipp honvágy ellen

A honvágy sajnos szinte minden nyári gyerektáborban felüti a fejét. Ezért is fontos, hogy a táboroztatók fel legyenek készülve arra,…

Még több