Hidd el, hogy megállja a helyét a gyermeked!

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A szülők nem mindig engedik el könnyen gyermekeiket hosszabb időre. Néha egy egyhetes nyári tábor is félelmet ébreszthet az aggódó családtagokban, pedig akár az év legjobb buliját is jelentheti a gyermek számára. A PEOPLE TEAM táboroztatójával, Zsanival beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekeknek szükségük van a társasági életre, az új dolgok megismerésére és a beilleszkedés módjának az elsajátítására. Összecsiszolódnak a jellemek a napok alatt. A tábor megtanít arra, hogy milyen, amikor egyedül, szülő nélkül kell létezned. Örök tapasztalat, ami sokat tud majd segíteni a felnőtt életben.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Legyél nyitott az új élményekre, barátkozz! Ismerkedj meg új dolgokkal! Merj kérdezni, figyelj az instrukciókra, de ha egyedül érzed magad, szólj valakinek. Lépd át a határaidat, csodákat látsz majd. És vigyél magaddal törölközőt!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Engedd el, hadd érezze jól magát a gyereked! Hidd el, hogy megállja a helyét, hidd el, hogy önálló. Jó lesz neki egy olyan helyen, ahol kiteljesedhet. Vigyázni fog rá mindenki.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megteremteném számára a biztonságot adó légkört.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Egy igazán jó tapasztalatot, és egy jó emléket. Meg sok-sok mókát-kacagást. A gyerekekkel való kommunikációnak a megismerését, bár ezt, azt hiszem, ismerem, de jó újra és újra feleleveníteni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Lenyugszom, megkérek valakit, hogy kicsit ő foglalkozzon vele, amíg összeszedem magam. Később újra megpróbálok vele kommunikálni, megérteni, mi a helyzet vele.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Szervezettség

– Jó buli

– Ismerkedés

– Tapasztalat

– Barátok

– Biztonság

– Programok

– Előadók

– Fények

– Csak a jó hangulat számít, jó szervezéssel, jó fej felügyelőkel, valamint határokkal, amik be vannak tartatva, ahogy a helyzet megkívánja

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Féltek, és engem láttak biztos pontnak.

Tartasz valamitől?

Hogy nehéz lesz helytállni, minden más dolgot itthon hagyni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Meg tudom csinálni, és jól tudom kezelni a gyerekeket, jó tábort tudok nekik teremteni a lehetőségeimhez képest.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra. A PT-s élményeiről kérdeztük őt.…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Jégkrém sóval

Sári mókusnak jelentkezett a PEOPLE TEAM nyári táborába, mert táborozóként nagyon megszerette a PT-t. Mutatkozz be, kérlek! A nevem Németh…

Még több