Mi az a Zöld-Sárga?

Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A feladvány megoldása egyszerű: a PEOPLE TEAM nyári táboraiban két hatalmas épület várja a táborozókat. A sárga ház alapvetően a lányoké, a zöldben a fiúk laknak.

A Sárga

Itt többnyire lányok laknak, az alsóbb szinteken a kicsik, a felsőbb emeleteken a nagyok. Tanár- és mókuslányok is laknak minden szinten, akik esti mesét mondanak a kislányoknak, vagy éppen lelki tanácsadást tartanak a nagyoknak. Ebben az épületben van a kuktatábor konyhája és a játékszoba, illetve még jó néhány tanterem az angolosoknak. A sárga ház legsejtelmesebb sarka a számtechfolyosó. Itt sok-sok techguru üldögél naphosszat a félhomályban, csak a ventilátorok duruzsolnak, bár láthatóan ez őket egyáltalán nem zavarja a programozásban.

Az oroszlán barlangja

A Sárga második szintje a táborvezetőségé és a büféseké. Van egy szoba, amelynek ajtaja mindig nyitva áll. Itt tanyázik Ater, a fő-fő táborvezető, aki szíve szerint a lépcső alatti gardróbba költözne. A lakhely kissé hasonlít egy szerverszobához, amely egyben raktár is. Számítógépek, kameraállványok, fotómasinák hevernek a polcokon. Nem hiányozhat az óriás mobilklíma, amely a hőségben is sarkvidéki hideget varázsol a helyiségbe.

A Zöld

A zöld épületben laknak a fiúk. Itt is a felsőbb szinteken táboroznak a kamaszok. Takarodó után beindul a fényjelzéses morzézás a két épület ablakai között. Igaz, hogy mindenkinek van mobilja, és fel is hívhatnák egymást, a villogó fényjelek azonban a technika vívmányai ellenére is sokkal izgalmasabbak. A zöld épület földszintjének legnagyobb termét a színészek foglalják el. Ennek a helyiségnek van kijárata az udvar felé is – ez nagyon praktikus, hiszen a színészek éjszakába nyúlóan próbálnak.

A gondoskodó portás nénik

Mindkét épületben 24 órás portaszolgálat működik. A portások felügyelik a kulcsokat és osztják az ágyneműt. Minden gyerek tőlük kérheti el a szekrényéhez tartozó kulcsot, amelyet aztán a turnus végén vissza kell adni. Tőlük lehet WC-papírt kérni, vagy pótlepedőt, ha a régi valahogy szellemjelmezzé változott, és eltűnt a raktár mélyén.

Mindentudó épületek

Ha a két ház folyosói mesélni tudnának, rengeteg élményt osztanának meg. Előfordul, hogy akkora vihar kerekedik, hogy biztonsági okokból senki sem mehet ki az épületből. Ilyenkor a folyosók átalakulnak játékbarlanggá vagy szépségszalonná. Volt már itt bátorságpróba és lovagi torna is. Egy kis kreativitás, és a lépcsők erődítményekké és dobogókká változnak.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a kincseskamra?

Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát, az ajtó…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-divatbemutató?

A PEOPLE TEAM-táborokban a divatbemutató fogalma is más értelmet nyer. A Talált Tárgyak Ládája naponta megtelik papucsokkal, szemüvegekkel, basaballsapkákkkal, pólókkal,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a fáraó átka?

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk, ahol a…

Még több