Fazekat a gyereknek

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Legyél 7 vagy 17 éves, a PEOPLE TEAM kuktatáborában megtanulsz (jobban) főzni. Főételek, sütemények és vegán finomságok receptjét is elsajátíthatod.

Anyu mindig kivette a kezedből a fakanalat, mondván, ő jobban tudja? Vagy pont fordítva: arra sarkallna, hogy legyél háziasabb, de neked szinte fáj felemelni a fazekakat? A PEOPLE TEAM (PT) nyári kuktatáborában megjön a kedved a főzéshez, sőt meg fog mutatkozni az eddig rejtett tehetséged is!

Fűszerektől a szusiig

El lehet tölteni a nyári szünet napjait ágyban fetrengve vagy hasznosan is – utóbbiban segítenek a fentebb említett PT új generációs táborai. A PT szervezői 2022-ben 17 szekcióval készülnek, amelyek egyike a főzőtábor. A kecskeméti tábor idén is három egyhetes turnusban érhető el; a 7 és 17 év közötti diákok jelentkezhetnek ide kattintva, ottalvós és bejárós változatra. A napirend hasonló, mint egy iskolai napon: reggeltől kora délutánig minden gyerek az általa választott tematika szerinti foglalkozáson mélyíti el a témához kapcsolódó ismereteit, mindezt gyakorlatközpontúan – a kukták esetében ez magában foglalja a piac látogatását, a fűszerek és a konyhai eszközök megismerését, valamint természetesen a megalkotását azoknak az ételeknek, amelyeket a táborlakók jóízűen fogyasztanak majd el –, délután pedig szabad programok sorából választhat, illetve megismerkedhet a többi szekció diákjával. A PT-ben tehát nemcsak tanulsz és fejlődsz, de új barátokat is szerezhetsz – a táborozók bevallása alapján ez a PT egyik legvonzóbb tulajdonsága, mivel még a zárkózottabbak is megtalálják a társaságukat.

Ahol oklevelet kapsz a teljesítményedért

A hétnapos turnus alatt számos étel elkészítésében válsz profivá, legyen az lecsó, rántotta, muffin, pizza vagy valamilyen egzotikus fogás. A recepteket elviheted magaddal a tábor végén, és oklevelet is kapsz, amely tanúsítani fogja, hogy ezentúl nyugodt szívvel rád bízhatják a reggeli vagy a vacsora elkészítését. A kuktatábor nem csak rövid távon hasznos, hiszen felkészíthet arra az időszakra, amikor egyedül leszel otthon, vagy albérletben fogsz lakni, nem mellesleg pedig a barátaidnak is eldicsekedhetsz azzal, hogy teán és virslin kívül mást is tudsz főzni. Apropó, állati eredetű termékek: a PT-ben azzal sincs probléma, ha vegetáriánus vagy, mert minden főételnek elkészítitek a húsmentes változatát, vagyis nyugodtan választhatod a vega gyrost, a zöldséges tésztát vagy a halmentes szusit.

Ráadásul jó buli lesz

A PT-t ne úgy képzeld el, mint egy nyári iskolát, itt ugyanis semmit sem kötelező csinálni, miközben az egyéni elképzeléseknek is teret engednek. Ha például szivárványszínű, unikorniskaki alakú süteményt szeretnél elkészíteni, lesz rá lehetőséged, délutánonként pedig te döntöd el, hogy strandolnál, sportolnál, workshopokon vennél részt, elvonulnál pihenni vagy valakivel beszélgetni. Az esti programokon abban az esetben is nyomulhatsz, ha nem bentlakásosként táborozol, mivel a koncert, a karaoke, a csapatversenyek és a többi program mindenkié. A tábor van érted/értetek, és nem fordítva. Amennyiben szimpatikusnak találod a PT-t, az alapítvány honlapján tudhatsz meg róla többet: https://peopleteam.hu/taborok/kuktatabor-nyari-tabor/. Véleményeket és képeket a https://gyermektabor.info oldalon találsz. Jelentkezz, nehogy lemaradj!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

Az AI a mindennapokban segít

Mai interjúnkban Márkkal, a PEOPLE TEAM idei első mesterségesintelligencia-táborának egyik szervezőjével beszélgettünk. Mesélnél egy kicsit erről a táborról? Mi inspirált…
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

A pillanatot megörökíteni

Mai cikkünkben Martin mesél a PEOPLE TEAM fotóstáborában szerzett élményeiről, illetve arról, hogyan segített a PT hasonló érdeklődésű fiatalokkal összehozni.…

Még több