Hogyan lett a ROBOTIKATÁBOR?

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

A robotika a PEOPLE TEAM-táborok egyik legújabb, de méltán népszerű témája. Lelkes, fiatal mérnökök indították el a szekciót azzal a céllal, hogy szakmájukat népszerűsítsék a pályaválasztó fiatalok között.

A táborozók párban vagy kis csoportokban konstruálják a legkülönbözőbb képességű robotokat. A LEGO Mindstorm EV3 eszközeinek segítségével már a második napon izgő-mozgó szerkezetekkel találkozhatunk a tábor bizonyos termeiben. A tapasztaltabbak a programozható építőelemeket motorokkal és érzékelőkkel kombinálják. Az így elkészült robotok tudnak járni, tájékozódni, és akár visszahozzák az eldobott labdát is.

Minden egyes robot más és más képességekkel rendelkezik. Építhető akár emberszerű robot is. A táborozók megtanulják, hogyan kell a robotokat programozni és kódolni ahhoz, hogy a hét végére megrendezhessék a nagy robotderbyt, amelyet az egész tábor megnézhet; akár fogadásokat is köthetünk a bajnokokra.

A robotikatábor sem csak a tanulásról szól. Délután és este szabadidős programok, versenyek, koncertek és bemutatók várják a táborozókat.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/robotikatabor-nyari-tabor/

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

Az AI a mindennapokban segít

Mai interjúnkban Márkkal, a PEOPLE TEAM idei első mesterségesintelligencia-táborának egyik szervezőjével beszélgettünk. Mesélnél egy kicsit erről a táborról? Mi inspirált…
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

A pillanatot megörökíteni

Mai cikkünkben Martin mesél a PEOPLE TEAM fotóstáborában szerzett élményeiről, illetve arról, hogyan segített a PT hasonló érdeklődésű fiatalokkal összehozni.…

Még több