Hogyan lett a BRÓKEREK ÉS TŐZSDECÁPÁK TÁBORA?

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Csakúgy, mint a való életben, a táborban is fontos szerepet játszik a pénz. Csakhogy itt nem forintról, dollárról vagy euróról van szó, hanem takáról, amely a PEOPLE TEAM-táborok saját játék pénze.

Amikor a Koboldok városa című játékot kitaláltuk, még nem gondoltuk, hogy hamarosan külön szekciót indítunk azoknak a gyerekeknek, akiket érdekel a pénzvilág. A Koboldok városa egy hatalmas kaszinó, ahol minden gyerek kap kezdőtőkét, amelyet megforgathat, befektethet, de el is játszhat. A Koboldok városában tőzsde is működik – a taka árfolyama folyamatosan változik. Egy-egy csapat akár meg is duplázhatja a vagyonát egyetlen este alatt.

A játék meglepően nagy sikert aratott. Minden csapatból megjelentek a brókerek és a tőzsdecápák, akik árgus szemekkel figyelték a játék és az árfolyam alakulását. Számtalan táborozónk meglepően tapasztalt a pénz világában.

A pénz nem csak játék közben kerül elő: minden táborozónak saját büfészámlája van, amelyről forintpontokat költhet fagyira vagy üdítőre. Bizony sokszor előfordul – és nem csak a kicsiknél –, hogy az illető két napig a büfé császárának érzi magát, aztán a harmadik napon hoppon marad.

A gyakorlatban a matekórán kívül nem különösebben esik szó az iskolában pénzügyi kérdésekről. A szülők egy része is hanyagolja a témát, pedig az általuk mutatott példától nagyban függ csemetéjük ez irányú viselkedése. Ha sem a suli, sem a család nem mutatja meg, hogy hogyan kell beosztani és megtakarítani – gondolta a gyerekekkel együtt a PEOPLE TEAM –, rakjuk össze, csináljuk meg! És így lett….

A tőzsdével, fenntartható fejlődéssel, kamatokkal és startupokkal foglalkozó táborszekciónk segítségével a fiatalok jó eséllyel felelősen fogják kezelni a saját és mások pénzét. Itt megtanulják, hogyan hozzanak körültekintő pénzügyi döntéseket. Ha tudják, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés, a kockázat, akkor kevésbé valószínű, hogy fiatal felnőttként elhamarkodott választásaik lesznek.

A pénzügyi–gazdasági PEOPLE TEAM-szekció megszervezésében kiemelkedő szerepet vállal a Magyar Nemzeti Bank.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/3d-konstruktorok-tabora-nyari-tabor/

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

Az AI a mindennapokban segít

Mai interjúnkban Márkkal, a PEOPLE TEAM idei első mesterségesintelligencia-táborának egyik szervezőjével beszélgettünk. Mesélnél egy kicsit erről a táborról? Mi inspirált…
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

A pillanatot megörökíteni

Mai cikkünkben Martin mesél a PEOPLE TEAM fotóstáborában szerzett élményeiről, illetve arról, hogyan segített a PT hasonló érdeklődésű fiatalokkal összehozni.…

Még több