Fotókiállítás tizenéveseknek

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Fotóstábor gyerekeknek: tanulj meg fotózni, és mutasd meg büszkén a képeidet a PT kecskeméti nyári táborában!

Fotózni mindenki tud – gondolnánk, pedig a fényképezés nem csak azt jelenti, hogy elkattintunk egy gombot. Az okostelefonoknak hála ma már mindenkinek megvan a lehetősége, hogy megörökítse az élet érdekes-érdektelen pillanatait, a technológia fejlődésének következtében pedig egyre jobb minőségben teheti ezt meg, a történeti háttér ismerete, az elméleti alapok, a látásmód azonban mind tanulható. A gyerekek fényképészeti tudásának a fejlesztéséért szervez a PEOPLE TEAM, azaz a PT fotós nyári táborokat: https://peopleteam.hu/taborok/fotostabor-nyari-tabor/.

A PT kecskeméti táborai friss szemszögből közelítik meg a választott tematikát. Általában másfél-két tucat szekció érhető el a júliusi és augusztusi egyhetes turnusok alatt, ezeknek egyike a fotóstábor, ahová 9–17 év közöttieket várnak. Hozhatod a saját gépedet, de ha nincs, vagy nem szeretnéd/akarod, a táborban kaphatsz kölcsöngépet, amelyet megtanulsz kezelni. Fotózáskor ugyanis az automata beállításon túli élet a legizgalmasabb: rájössz, hogy hogyan kezelheted a beszűrődő fényt, hogyan kaphatod le a mozgásban lévő tárgyakat vagy embereket, esetleg a naplementét. Keresd a témát éjjel-nappal, örökítsd meg a tábor legjobb pillanatait, és a legszuperebb képeidet kiállítják a PT-táborban! A PT ugyanis nem csupán fotózás, hanem maga a gyerekparadicsom, turnusonként mintegy 500 gyerekkel, akik – ha eltérő szekcióra is érkeznek – ugyanazt szeretnék, mint te: szórakozni és fejlődni. A PT mindkettőt megadja, köszönhetően az egyénre szabott, kis csoportos délelőtti foglalkozásoknak, amelyeket fiatal egyetemisták és szakemberek tartanak, valamint a délutáni szabad programoknak és az esti buliknak. Legyen a kedvenc témád a természet, a portré-, az állat- vagy a koncertfotózás, a PT-ben az összeset lehetőséged lesz kipróbálni. Megismerkedsz továbbá a profi képszerkesztő szoftverekkel – a Photoshop kezelése különösen jól fog mutatni az önéletrajzodban, főleg, ha ehhez kapcsolódó pályán szeretnél elhelyezkedni.

A PEOPLE TEAM táborai ottalvósan és bejárósként is igénybe vehetők. A PT-táborok helyszíne az NJE Homokbányai Campus hatalmas, parkosított területe, a bentlakásos táborozást választók pedig a kollégium kétágyas szobáiban lesznek elszállásolva. Minden táborozó napi háromszori étkezésben, illetve korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztásban részesül. Az orvosi felügyelet biztosított, és minden 5. gyerekre jut egy táboroztató. Egyéni preferenciákat, érzékenységeket és allergiákat figyelembe vesznek a szervezők, ezeket a regisztrációs lapon (ide kattintva) és a helyszínen is javasolt jelezni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

Az AI a mindennapokban segít

Mai interjúnkban Márkkal, a PEOPLE TEAM idei első mesterségesintelligencia-táborának egyik szervezőjével beszélgettünk. Mesélnél egy kicsit erről a táborról? Mi inspirált…
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

A pillanatot megörökíteni

Mai cikkünkben Martin mesél a PEOPLE TEAM fotóstáborában szerzett élményeiről, illetve arról, hogyan segített a PT hasonló érdeklődésű fiatalokkal összehozni.…

Még több