Sírtam, észrevette, és megölelt

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A nyári gyerekfelügyelet kérdése sok családnak jelent problémát. A nagymama-nagypapa nem mindig elérhető, anya-apa munkahelyén nem tartózkodhat két hónapot a család, a baráti vetésforgó rendszere sem működik általában a vakáció teljes ideje alatt, és az is előfordulhat, hogy a gyerekek rossz élményekkel térnek haza valamelyik nyári táborból – érthető, ha ebben az esetben nem várják a következőt. Megéri több nyári tábort is kipróbálni, aztán – ha megvan az igazi – érdemes a legtutibbhoz ragaszkodni. Angi mesélt a tábori élményeiről.

„Eddig az összes tábort utáltam, az egyikről idő előtt haza is jöttem. A PEOPLE TEAM kecskeméti táborai mások. A PT-ben nem volt olyan, ami ne tetszett volna. Eddig kétszer jártam ott: a kettő közötti különbség az volt, hogy másodjára jelen voltam az esti programokon, illetve hogy már sokkal felszabadultabb voltam, és könnyebben tudtam nyitni mások felé.

Két témát próbáltam ki, a PT-s média- és kuktatábort. Mindkettőt imádtam, és mindkettőnek megvolt a maga varázsa. Megtanultam nem felégetni a konyhát és nem megsütni az ujjaimat, ha melegszendvicset csinálok. Na és persze sütni-főzni, habár anyáék eddig még nem akarták megkóstolni az édes rántottámat.

A szüleim nem féltettek, sőt nagyon örültek, hogy a PT-t választottam. Ahogy meséltem róla, még inkább megbizonyosodtak arról, hogy jó hely, és örültek annak, hogy táborozni megyek. Úgy érzem, ez idő alatt változtam: megtanultam nyitni az emberek felé. Igaz, egyelőre nem megy a legjobban, de határozottan javulok. Rájöttem, hogy nyugodtan megdicsérhetem bárkinek a haját és a pólóját, mert ha szerencsém van, összefutok vele egy csomószor, és barátok leszünk.

A szállás, azaz az NJE Homokbányai Kollégiumban található szoba kellemes volt, és kényelmes. A szekrényben tökéletesen elfértek a ruháim és a bőröndöm is. A környezet hangulatos, a díszítésnek köszönhetően barátságos, és imádtam a Hangárt. Tipikus táborfeelinget árasztott.

Az ételek közül a pizza volt a kedvencem. Reggelire nagyon szerettem a péksütiket, de leginkább azokat ettem, amiket mi csináltunk a kuktatáborban. Isteni lett például a tejszínes csirkénk, a bolognaink, de a tiramisunk és a kókuszgolyónk is kihagyhatatlan volt. A kozáksapkánk meg egyenesen tökéletes. Ha egy dolgot kívánhatnék, azt szeretném, hogy legyen sokkal több banános tej a reggelihez.

A legtutibb program magasan a Cluedo Night volt, imádtam az egészet. Szívet melengető élmények is kötnek a PEOPLE TEAM táboraihoz. Tavaly kissé összeomlottam lelkileg, ennek ellenére megpróbáltam lemenni az esti programra, de ahogy leértem, elsírtam magam. Az egyik lány, Fru észrevette ezt, és megölelt. Nagyon jólesett. Egy másik ilyen pozitív pillanat volt, amikor a harmadik turnus végén az egyik barátnőm Mátéval aláíratta a kendőjét, és miután bizonygatta, hogy már ismer minket, kijelentette, hogy reméli, jövőre is jövünk, mert szerinte ez egy nagyon jó csapat volt – és én is bírtam a csapatunkat. Legközelebb is szeretnék jönni a PEOPLE TEAM-be.”

Még több PT-s tapasztalat a legjobbtaborok.hu oldalán olvasható.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Gyerekszem

Szeretek főzni

Ha szívesen töltenél egy hetet felhőtlenül, próbáld ki a kuktatábort! Mirti a PEOPLE TEAM (PT) tematikus táborában járt, és elmondta…
PEOPLE TEAM tábor
Gyerekszem

Kedves, nyitott emberek

Meli mesélt nekünk PT-táborról, vagy ahogy sokan hívják: a kecskeméti gyerekfesztiválról. „Az első napon, amikor megérkeztünk az egyik barátnőmmel, teljesen…

Még több