Tanár úr, üdvözletem egy másik bolygóról

Táborélet
Kecskeméti tematikus gyerektáborok Homokbányán

Ismerősek Karinthy Frigyes sorai? „A középiskolai tanuló élete: nyolc éven át napról napra megújuló harcba szállás, halálos veszedelem: minden reggel pontban nyolckor, a véletlenek és ravasz kelepcék és elhatározó események hullámzó harcterére kiront: sebeket kap, sebeket oszt, néha elvérzik. Másnap újra feltámad, kezdi elölről.” A magyar iskolarendszert sokszor és régóta kritizálják a követelmények, a megszerzendő tudás megkérdőjelezhető frissessége és alkalmazhatósága, valamint az oktatási módszertan miatt. És most képzeljük el, hogy ugyanazt a tudásanyagot, amit egy tantárgyból egy év alatt sajátítasz el, egy hét alatt is megszerezheted úgy, hogy közben frusztrációmentes környezetben vagy a társaiddal.

Ideális tanulás? Létezik

Gyakran előfordul, hogy a lemaradást különórákkal próbáljuk behozni, pedig heti egy-két alkalommal egy óra plusz nem oldja meg a problémákat. Sok esetben gond van a kitartással, ami az érdeklődés hiányára vezethető vissza. Mert nem érdekel a matek, habár tudod, hogy a te érdeked, hogy ki tudd számolni, mennyi jár vissza a boltban, és jó lenne, ha be tudnád osztani később az ösztöndíjadat és a fizetésedet? Ezen segíthet, ha életszagú példákkal szembesülsz, és azokat a könyvekben olvasható feladatokra is rá tudod húzni. Habár nem elvetendő a magánoktatás, célravezetőbb, ha egy ideig koncentráltan az adott témára fókuszálsz. Erre adnak lehetőségeket a tematikus táborok, mint amilyeneket a PEOPLE TEAM is szervez 1991 óta.

Projektalapú fesztiváltábor

A PEOPLE TEAM komplex táboraiban az elmúlt harminc évben mintegy 22 ezer gyerek fordult meg. A népszerűség oka a naprakész tudásanyagban, a megújulni képes kínálatban és az odafigyelésben rejlik. Hiába gyűlik össze sok, különböző képességű diák egy helyen, az érdeklődésüknek megfelelő foglalatosságokon vesznek részt a napközbeni programok során, kor- és tudásszint alapján kiscsoportokba sorolva őket – itt lehetőségük van kérdezni, és a saját, egyéni tempójuk szerint haladni. Nincs lemaradás, forgácsolódás, van viszont helyette csapatszellem és sikerélmény. Ezeket mind átélhetik akkor is, ha informatika-, gazdasági, régészeti, színházi vagy angoltáborba jönnek. És ez csak néhány a közel három tucat téma közül, amelyekről itt lehet bővebben olvasni.

Tanár úr, kérem

A PT táboraiban az oktatók nem sokkal idősebbek a 7–17 éves résztvevőknél. A kis korkülönbséggel elejét lehet venni a generációs ellentéteknek, ami azért is szuper, mert a gyerekek nyíltabban beszélnek a tanárokkal. Nincs poroszos oktatás, csak új élményeken alapuló ismeretátadás. A minőségi eszközök, a kulturált környezet és a kiváló hangulat garantált. Nem véletlenül hasonlítják a kecskeméti, új generációs PT-táborokat a hosszúra nyúlt karácsonyhoz, hiszen itt háromszor egyhetes turnusokban jut ki a jóból, 2021-ben július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. A délutáni foglalkozások szabadok, lehet strandolni, múzeumot látogatni, sportolni, csapatversenyeken és workshopokon részt venni, valamint annyi gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amennyit csak szeretnél. Tetszik a gondolat, ráadásul ehhez más földrészre sem kell utaznod, pusztán a „hírös városig”? Akkor jelentkezz ide kattintva, amíg még nem késő.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több