Nyári tábor: mit és mennyiért?

Táborélet
Nyári tábor: mit és mennyiért?

A nyár a diákok kedvenc időszaka, egy nyári tábor pedig remek lehetőség arra, hogy a szünetet minél aktívabban töltsék el. Akár programok, akár költségek szerint kutatunk a táborozási lehetőségek után, rengeteg választásunk van. A gyerekünk táboroztatására azonban nem mindig tudunk annyit fordítani, amennyit szeretnénk. Fontos szempont az is, hogy a minőséget vagy a mennyiséget részesítsük-e előnyben – egy ottalvós tábor vagy kettő-három napközis? –, illetve az is, hogy mit szeretnénk, milyen távol legyenek tőlünk a gyerekeink. A következő négy tábor mindegyike más-más árkategóriát képvisel, különböző ellátással és más-más helyszínen szervezik őket.

1. Napközis tánctábor – Little Dance

A tánctábor vezetői Budapest XVI. kerületében fogadják a 4–14 éves korú gyerekeket. A napközis tábor díja 19 200 Ft egy hétre, a kettő vagy több turnusra jelentkezők 10% kedvezményt kapnak . A táncórákon és -foglalkozásokon túl az ár tartalmazza a tízórait, a meleg ebédet és az uzsonnát is. A gyerekek reggel fél nyolctól délután háromnegyed ötig lehetnek a táborban, ami a szülők munkaidejét is tökéletesen lefedi.

2. PEOPLE TEAM-tábor

A PEOPLE TEAM csapata folyamatosan bővülő témakínálattal várja a leendő táborozókat: az „egyszerű” angoltábortól kezdve a MineCraft-élménytáboron át a vegán táborig. A PEOPLE TEAM honlapján bármelyik 7–17 éves gyerek találhat kedvére való témát, akár művészetkedvelő, akár fiatal természettudós. Az elhelyezés a kecskeméti Homokbányai Kollégiumban történik, amely 6 sportpályával, trambulinokkal, konditeremmel, bowlinggal, komoly infrastruktúrával és hatalmas zöld területekkel büszkélkedhet. Amint megérkezünk a tábor helyszínére, izgalmas lehetőségekkel teli gyerekvárosban érezhetjük magunkat. Az egyhetes turnus díja 75 000 Ft, a kedvezményekről azonban mindenképpen érdemes a jelentkezés előtt tájékozódni, mert akár a teljes összeg 50%-át is megspórolhatjuk. Az ár tartalmazza a szállást, a napi háromszori főétkezést (emellett repetákat és uzsonnákat), a témafoglalkozásokat és az azokon használt eszközöket. Az itt töltött időszakot fantasztikusan megszervezett csapatjátékok és a mindennapos meglepetésvendégek teszik még emlékezetesebbé.

3.  Ausztria Tábor – Sprachcamp Austria

A bentlakásos német nyelvű élménytábort minden évben Bécsben rendezik. Az Ausztria Tábor, amelynek díja 660 EUR (kb. 215 000 Ft), 8–15 éves gyerekek számára legideálisabb. Kedvezményeket itt is találhatunk: ha testvérek jelentkeznek, az egyik gyerek táborozásának árából 10%-ot engednek el a szervezők. Az ár magában foglalja az oda- és visszautat, az előzetes szintfelmérést és az egész napos interaktív foglalkozásokat. A Sprachcamp Austria biztosítja a táborozók elszállásolását, napi háromszori étkezését, múzeumi és állatkerti látogatásait, mindezt természetesen állandó szakfelügyelet mellett. A helyi szervezésű programokon osztrák gyerekekkel vehetnek részt a táborlakók.

4. Timber Lake Camp

A New York-i nyári tábor az igazán drága táborok közé tartozik, pontos ára 13 950 $ (kb. 4 millió Ft), de olcsóbb early-bird jegyek megvásárlására is van lehetőség. A Catskill-hegységnél fekvő Timber-tónál páratlanul gazdag környezetben nyaralhatnak a gyerekek, az éjszakákat pedig jól felszerelt faházakban tölthetik. Az étkezéseknél a táborozók a hét minden napján saját menüt választhatnak, sőt a helyszínen több ételbár is rendelkezésükre áll. A befizetett összeg a tábori programokat is tartalmazza, amelyek szintén széles spektrumban mozognak: művészeti programok, tánc, sportolás és mindennapos fürdőzés szerepel a repertoárban. A hathetes Timber Lake Camp elsősorban élménytábor, amely igazi, életre szóló kikapcsolódást ígér.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több