Minden, ami él és mozog

Táborélet
Zöld még még sokféle gyerektábor Kecskeméten

Ha valaki nem vidéken nő fel, nem biztos, hogy látott már disznót, vagy tudja, hogyan kell elültetni egy palántát. Gyors és digitális irányba tolódott világunkban kezdjük elveszíteni a kapcsolatot a földdel, ahogyan az is valószínűsíthető, hogy nehezebb szemtől szemben kommunikálni embertársainkkal.

A gyerekek körében – származzanak városból vagy kistelepülésről – mindig élményszámba megy egy izgalmas kirándulás, amelyen kortársaikkal vehetnek részt. Egy jó nyári tábor is ezt nyújtja, sőt még többet: örökre szóló barátságokat, sok mókát és kacagást, illetve akár a továbbtanulásnál is hasznosítható ismereteket.

A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez nyári táborokat 7–17 éveseknek. A zöld tábor (amelyről ide kattintva lehet bővebben olvasni) az első osztályos diákok számára is könnyen feldolgozható módon mutatja be környezetünket és az élőlényeket. Legyen az tücsök vagy oroszlán, csontváz vagy vulkánkitörés, terrárium építése vagy kémiai kísérlet, a PT zöld tábora a tankönyvízt mellőzve hozza közelebb a gyerekekhez a mindennapi, mégis csodálatos jelenségeket.

A zöld tábor csak egyike a PEOPLE TEAM 30 témájának Kecskeméten – ottalvós és napközis változatban egyaránt. Tapasztalatok szerint egy hét gyakran nem elegendő az új generációs táborért rajongó srácoknak, és többen visszatérnek egy másik turnusra vagy a következő évben. A tematikus foglalkozások ugyanis délelőttönként kiscsoportokban valósulnak meg fiatal tanítók közreműködésével, délután azonban szabad a program, így a vállalkozó kedvűek teleszkóp segítségével vizsgálhatják az eget, kutyát simogathatnak, kígyót bővülhetnek, vagy állatkertet látogathatnak – a kipróbálható lehetőségeknek csak a képzelet és az idő szab határt.

A PT-táborlakók állandó mozgásban vannak, ami manapság, a karanténnal tűzdelt időszakban különösen nagy értéket képvisel. Az egy-egy hét alatt napi háromszori étkezést, valamint korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást biztosítanak a résztvevőknek, akik kedvük szerint másik témakörbe is belekóstolhatnak. A zöld tábor a KUTATÓK + KALANDOROK témacsomagban foglal helyet, a további érintőleges szekciók közé tartozik a régészet, a kalandtábor és az Ocean Cleanup – Boyan Slat is (utóbbi a környezetünk állapotáért tenni akaróknak ajánlott) – ha a gyerekeknek a témák közti átjáráshoz van kedve, bátran megbeszélhetik az úgynevezett mókusokkal, vagyis a táboroztatókkal, ahogyan arról is szólhatnak – sőt kell is jelezniük –, ha például ételérzékenységük van.

A PT táboraiban nincs vasfegyelem vagy rugalmatlanság; a fókuszban immáron 30 éve a gyerekek vannak. A jelentkezési lapot itt lehet elérni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Erdős Virággal szabadon

Egy faipari iskolában leginkább praktikus elvárásai vannak a diákoknak az irodalommal kapcsolatban. Valahogy essünk túl rajta, érettségizzünk le, a verslábakat…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

Meglepizsúr zokniban

Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Ébresztő előtt azonban már kipattantam az ágyból. Alig vártam, hogy végre…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Az állatsimogatóban barátkoztam

Mai cikkünkben Noémi, a tavalyi táborozónk mesél kedvenc délutáni programjáról: az állatsimogatóról. Bár nagyon szeretem az állatokat, mi anyukámékkal nagyvárosban…

Még több