Táborozás és levegőakrobatika nem csupán profiknak

Egyebek
Búcsúparti az utolsó estén a PEOPLE TEAM-táborban

Szerencsére ma már a legtöbb gyerek tapasztalt táborozónak számít. Kisiskolás korban megjárják a napközis táborokat, majd kipróbálják azt is, milyen egy-két hétig távol lenni a szülőktől. A nyári táborozás elengedhetetlen program a szünidőben. A legrutinosabb kamaszok önállóan választják ki a megfelelő témát és turnust. Egy idő után azonban a megszokott táborhely unalmassá válhat. Sokan elgondolkodnak azon, hogy érdemes lenne valami újat, valami különlegeset kitalálni. Az alapvető elvárás a mozgás, de a sima foci- és kosárlabdatáborok már nem mindenkinek nyújtanak elég élményt.

Nem csak mozgás

Az utóbbi években egyre-másra tűnnek fel az igazán különleges tematikát – zsonglőrködést és akrobatikát – kínáló rendezvények. Ezekben a táborokban nem csak a testmozgáson van a hangsúly. A légtornászgyakorlatok fejlesztik az egyensúlyérzéket, növelik a koncentrálóképességet és az önfegyelmet. A zsonglőrködésnél fontos szerepe van a kitartó gyakorlásnak. Ami a legfontosabb: a táborban való részvételt nem kötik előképzettséghez. Ahol van ilyen, azt külön jelzik. Ezek közé tartoznak a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia napközis artista- és kalandtáborai. A Rippel fivérek gumiasztallal, akrobatikai és parkour képzéssel várják a jelentkezőket. Bármely korosztálynak ajánlják, 6–99 éves korig igénybe vehető.

Kicsitől nagyig

Szintén bejárós táborokat szervez Budapesten az ALEhopp. 8 éves kortól 16 éves korig fogadják az érdeklődőket. A program keretében akrobaták és légtornászok képezhetik magukat.

A táborok tábora

Ha valaki nem csak napközbeni elfoglaltságra vágyik, hanem részt venne egy többhetes nyári gyerekfesztiválon, annak érdemes ellátogatnia a PEOPLE TEAM kecskeméti bentlakásos nyári táborába. A program célja, hogy ördögbot, lebegő pálca és karika segítségével minél több trükköt sajátítsanak el a gyerekek. A légtánc táborszekcióban a levegőben dolgoznak, extrém és lazasági elemeket tanulnak. A cirkusztábor és az akrobatikatábor igazi célja azonban nem az, hogy minél több buzogány szálljon a magasba. A résztvevők megtanulhatják alkalmazni ügyességüket és kreativitásukat. Azt is felfedezhetik, hogyan fordítsák előnyükre esetleges félelmeiket.

A 10 témacsomagot kínáló bentlakásos tábor nagy előnye, hogy délután és este strandolás, állatbemutatók, nagyszabású versenyek, vetélkedők és koncertek teszik még izgalmasabbá a nyaralást.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Táborozni régen

Most még ugyan tél van, de 5-6 hónap múlva már nyoma sem lesz a hónak és a hidegnek. A gyerekek…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Majd én megcsinálom!

Az unokatestvérem, Máté, épp Hollandiában van, de nem turistaként. Dolgozik is, tanul is, segít is. Hogy lehet ezt a hármat…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

A nagy háború kis hősei

Az I. világháborúra több mint négy évig tartó világégésként emlékezünk, amely a XX. század elején, 1914 és 1918 között zajlott.…

Még több