Négy tőzsdés film brókerifjaknak

Egyebek
Négy film a tőzsdéről ifjú brókereknek

Érdekel a gazdaság és a tőzsde világa? Jól megy a matek? Tizenéves létedre vágod a tőzsdéről szóló híreket? Akkor a számodra legideálisabb szünidei program a PEOPLE TEAM BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK tábora lesz. CASH FLOW és GAZDASÁGI TÁBOR, illetve PÉNZMÁGUSKÉPZŐ: mond ez neked valamit? Bármi is legyen a válasz, készülj fel a PT tematikus csomagjára az alábbi négy filmmel.

1. A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)

Martin Scorsese 2013-as mozijában Leonardo DiCaprio játssza a főszerepet. Leo tőzsdeügynököt alakít, aki menő brókerré és ezzel együtt kőgazdaggá válik. Mivel nem tisztességesen szerzi meg a luxusjachtra valót, nyomozni kezd utána az FBI. Megússza, vagy belebukik a korrupt üzletekbe? Életed egyik legizgalmasabb három órája elé nézel megtekintésével (nem vicc).

2. Tőzsdecápák (Wall Street)

Oliver Stone filmje nem új darab (1987-ben gyártották; nyugi, akkor már bőven készültek színes videók, ha nem is volt még mindenkinek színes tévéje). Sőt, klasszikusnak nevezhető. Két nagyszerű színész, Michael Douglas és Charlie Sheen játszik benne mestert és tanítványt. A történet középpontjában ezúttal is a Wall Street, na és az átverés témája áll. Nézd meg, tanulj belőle, de csak a jót, a negatív személyiségjegyeket pedig dobd a kukába.

3. Krízispont (Margin Call)

A 2011-es filmben ZacharyQuinto banki kockázatelemzőt játszik. Vajon összeomlik-e a gazdasági szféra? JeremyIrons még mindig kiváló színész? És megbocsát-e valaha is a világ Kevin Spacey-nek? Utóbbira ugyan nem kapunk választ, de még így is ajánlott megnézned ezt az izgalmas thrillert.

4. Brókerarcok (Boiler Room)

Az ezredfordulón bemutatott dráma egy olyan világról szól, amelyben a könnyű pénzszerzés ígérete miatt eltévelyedik a feltörekvő brókert alakító Giovanni Ribisi. Végül aztán rátalál a helyes útra – vagy nem, de ostobaság lenne elárulni, mert akkor nem néznéd meg a filmet. A Brókerarcokban egyébként Ben Affleck és Vin Diesel is szerepel, ha a közel száz alkotást háta mögött hagyó Ribisi (Tolvajtempó, Jóbarátok, Avatar) neve nem is mond sokat.

És neked melyik a kedvenc gazdasági témájú mozid? Beszéld meg csapattársaiddal július végén–augusztus elején a brókerek+tőzsdecápák táborban. Mi ott leszünk.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Homokbánya története

Biztos mindenki látta már útban a tábor felé a volt orosz laktanya ürességtől kongó, lepukkant épületeit. De azt például ki…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Több élmény, kevesebb telefon

A mai gyerekek többsége telefonnal indul el táborozni. Ez kétélű fegyver, hiszen egyrészt biztonságérzetet ad, hogy bármikor felvehetik a kapcsolatot…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Gépészmérnök leszek

Tudtad, hogy egy jó nyári tábor akár a továbbtanulásnak is megágyazhat? Egyrészt megkedveltetheti az addig kevéssé szeretett témát is (Tapasztaltad…

Még több