10 tipp, foglaljuk le a gyerekeket nyáron

Táborélet
10 tipp, hogyan foglaljuk le a gyerekeket nyáron

Szülőként érezted már valaha, hogy nem könnyű túlélni a nyári szünidőt? Nem tudnak besegíteni a nagyszülők, ezért állandó rohanásban vagy, pedig a nyár állítólag a lazításról szólna, pihenésre egyszerűen nem jut idő? Biztosan megfordult a fejedben, hogy olyan programot találj, ahol biztonságban tudod gyermekeidet, ráadásul ők is jól érzik magukat. Alább olvashatsz néhány ötletet, hogyan vehetitek elejét az egész napos tévézésnek és tabletezésnek.

Napközi

A napközi a nyári tábor előszobája lehet. Többségük sportolási lehetőségeket is kínál, így gondoskodva a gyerekek energiáinak pozitív levezetéséről.

Begolyózás helyett

A grundjátékhoz (színes üveg)golyókon kívül csak egy kevés kopár földterületre van szükség, és máris indulhat a bajnokság.

Barátok meghívása

Melyik gyerkőcnek ne hiányoznának az ovis és iskolai társai a szünidő alatt? Nem kell elszakadniuk egymástól, ha hetente legalább többször áthívunk magunkhoz egy-két barátot.

Az olvasás szeretete

Nem csak kötelező olvasmányok léteznek: menjetek együtt könyvtárba, és hagyd, hogy gyermeked maga válasszon. Esténként beszélgessetek el arról, mit olvasott, és mi tetszett neki legjobban/legkevésbé.

Trambulin

Kertes házhoz kitűnő választás a trambulin: egyszeri befektetés, hosszabb időre lefoglal, kellően elfáraszt és úgy általában, jó móka.

Filmes pályázat

Bírd rá filmezésre és fotózásra a lurkókat! Dokumentálják a környezetet, nyári élményeiket, és az elkészült műveket mutassák meg a családnak egy premiervetítés keretén belül. Akár versenyre is kelhetnek egymással, arra azonban ügyelj, hogy minden művészpalántának jusson ajándék.

Táborozzunk sokat!

A gyerekek mindig úgy érzik, túl hamar elröppen a nyári tábor egy-két hete. Feledhetetlen élmény ez számukra.

Úszótanfolyam

A tanfolyamon megszerzett képességeiket boldogan kamatoztathatják a strandokon, valamint új barátokra is szert tehetnek.

Programfelelős

Legyenek olyan napok, amikor a legkisebb találja ki, mit csináljon a család. Állnunk kell a sarat; benne van a pakliban, hogy egész nap az ágyban heverészünk, játszóterezünk vagy túrázunk.

Anyagi tudatosságra nevelés

Kamasz gyermeked új telefont szeretne, ráadásul unatkozik? Keresve sem találnátok jobb időszakot a diákmunkára. Csemetéd ezáltal nemcsak tapasztalatot nyer, de sohasem fogja elfelejteni az első, saját keresetéből megvásárolt tárgyat. (Persze nem mindegy, mit és mennyit dolgozik, ebben a te koordinálásodra lesz szükség.)

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Szegényen táborozni

Az első tábort 1861-ben az USA-ban szervezték meg. Az ötlet Frederick W. Gunn fejéből pattant ki, aki reformpedagógusként úgy látta,…

Még több