Táborozni készülünk

Egyebek
Táborozni készülünk

Hamarosan vége az iskolának. Minden gyerek fellélegezhet, hiszen jön a várva várt vakáció, a gondtalan pihenés. Nem árt azonban előre felkészülni a több mint két hónapos szünidőre, és legalább gondolatban listázni a teendőket. Ha hosszabb utazást tervez a család, érdemes már most lefoglalni a szállást, a gyerkőccel pedig megbeszélni, hol szeretne táborozni.

Mindent időben

Évről évre nagyobb a választék, éppen ezért már tavasszal ajánlott szétnézni, tájékozódni, hiszen alaposan meg kell fontolni, milyen táborba írassuk csemeténket. Tartsuk szem előtt: nem magunknak választunk kikapcsolódást, hanem neki, így jól tesszük, ha megbeszéljük az utóddal is, mit szeretne, hol érezné jól magát. A PEOPLE TEAM remek táborokat indít 7–17 éveseknek. Idén három turnusban (vasárnaptól szombatig), július és augusztus hónapban.

Miután kiválasztottuk, milyen tematikájú tábor dobogtatná meg leginkább a lurkó szívét, már csak annyi a feladatunk, hogy időpontot egyeztessünk. Bentlakásos vagy bejárós megoldást is választhatunk (az utóbbinál nagy valószínűséggel nekünk kell majd hozni-vinni a delikvenst). Ha ezzel megvagyunk, kívánatos mielőbb felvenni a tábor vezetőivel a kapcsolatot (egyes témák hamar betelnek, annyira népszerűek), nehogy lemaradjunk. Amennyiben több információt szeretnénk megtudni, úgy az adott tábor közösségi oldala is segíthet.

Tervezés a lelke mindennek

A szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy túl sok programot szerveznek a vakációra, és egyik tábor követi a másikat. Persze remek arra törekedni, hogy a gyerekünk a lehető leghasznosabban és élménydúsan töltse a szünidőt, ám szinte mindig kötelező néhány köztes napot beiktatni: a táborozás előtt és után legalább egy rövid otthoni időszakot, amikor a gyerek a megszokott környezetében lehet! Hagyjunk neki időt felkészülni a következő táborra, illetve hogy kipihenhesse a fáradalmakat, és hogy feldolgozhassa az új élményeket.

Mindent időben

Ha nem pakoljuk össze időben csemeténk összes holmiját, annak csak kapkodás lesz a vége, és őt hozzuk kellemetlen helyzetbe. Nem elegendő az indulás előtti napon hátizsákba hajigálni a cuccokat, hiszen így nagy az esélye, hogy néhány igazán szükséges dolog otthon marad. Készítsünk listát, és jó előre gondoljuk át, mire lesz feltétlenül szükség, és mi felesleges. Az sem jó, ha a táborozó bármiben hiányt szenved, jóllehet az sem megoldás, ha a fél házat magával viszi.

Egy kis veszteség belefér

A szülőknek számítaniuk kell arra, hogy a nebuló nem annyi cuccal érkezik haza, mint amennyivel útjára engedték. A megváltozott tábori környezetben a rengeteg friss élmény és az állandó zsongás közepette nem az az elsődleges számára, hogy vigyázzon a motyójára. Az utolsó napon meg a szomorúsággal vegyes izgatottság miatt fordulhat elő, hogy a táborban marad egy-egy pulcsi vagy fél pár cipő. A kisebbeknél kiváló megoldás a ruhadarabokat névvel ellátni, így nagyobb eséllyel lesznek beazonosíthatók utólag.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több