A drágulás ellenére is sláger a nyári tábor

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

Hiába az infláció, 2022-ben rekordévre számítanak a táboroztatók. Melyek a legnépszerűbb táborok, és mikor érdemes jelentkezni?

Habár az infláció a nyári táborokat sem kerülte el, így a táborozók 10-12 százalékos áremelkedésre számíthatnak a tavalyihoz képest, Tóth Bélának, a Táborfigyelő tulajdonosának elmondása alapján idén rekordot dönt a jelentkezők száma. A Mandinernek adott interjúból kiderül, hogy az élelmiszerárak és a szállásdíjak emelkedése ellenére 2022-ben mintegy 225 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni a nyári vakáció ideje alatt.

Lemaradhat, aki nem cselekszik időben

A regisztrációs roham már májusban elkezdődött, a vakáció kitörésével pedig egyre csökken a betöltetlen helyek száma (vannak olyan táborok, amelyek már a szünet első napján elstartolnak), érdemes tehát mielőbb jelentkezni a kiszemelt táborba. A választék azonban akkora, hogy nem csoda, ha a szülők és a gyerekek egyaránt nehezen döntenek. Mi alapján tegyük le a voksunkat egyik vagy másik tábor mellett? A következőkben ebben próbálunk segíteni.

Ezeket a szempontokat mérlegeljük

Ajánlatos elsősorban arról dönteni, hogy ottalvós vagy napközis táborban nyaralna-e a gyermekünk. Ha nem helyi táborba megy, célszerű az előbbit, vagyis ottalvós táborozási formát választani, azonban a bentlakásos táborok értelemszerűen jóval többe kerülnek, mint a bejárósok – az anyagiak kérdése sokaknál döntő fontosságú, ám a családi adó-visszatérítésnek köszönhetően az előrelátók már hónapokkal ezelőtt elkülönítettek egy összeget erre a célra az egyszeri juttatásból. Léteznek olyan táborok, amelyekben mindkét fentebb említett opció elérhető, ilyenek a PEOPLE TEAM Alapítvány nyári táborai is. És ha már táborok, a résztvevők nézőpontjából valószínűleg a tematika a leglényegesebb tényező: olyan helyre menjen a gyerkőc, ami fejleszti, vagy olyan szekciót válasszon, amely közel áll a szívéhez? Ha több táborba, illetve turnusra érkezik, mindkettő megvalósítható, ráadásul a PT, azaz a PEOPLE TEAM idén 17-féle szekciót és három turnust indít, ezért akár három hétre is lefoglalja a diákokat.

Íme, a legnépszerűbb táborok

A legnépszerűbb tábori tematikák a Táborfigyelő ügyvezetőjének elmondása alapján a kaland-, a sport- és az idegen nyelvi táborok. Azért is javasolt mielőbb jelentkezni, mert a legtöbb tábor létszámkorláttal működik. Főleg az eszközigényes táborok tartják alacsonyan a résztvevők számát, hiszen például egy programozó- vagy egy főzőtáborban nem lehet több gyermeket úgy egy adott eszköz mellé állítani, hogy mindenki egyenlő mértékben dolgozzon és tanuljon. A PT szervezői emiatt már néhány nappal ezelőtt megszüntették a jelentkezési lehetőséget a gamertábor, a dróntábor és a kuktatábor első turnusára. A többi turnusra, illetve tematikára azonban még lehet regisztrálni ide kattintva – azt azonban, hogy ez a cikk megjelenése utáni napon is így lesz, senki sem tudja garantálni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több