32.000 lépés egy nap

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Kristóf vagyok, és a PT-ben már négyszer voltam mint táborozó, abból két alkalommal angol-, a másik két alkalommal dróntáborban. Úgy döntöttem, hogy a drónozás örömét nemcsak átélném, hanem át is adnám másoknak. Az elmúlt két évben Farkas Csabától (Ike-tól) a lehető legtöbbet tanultam, és a legpozitívabb visszajelzéseket kaptam. A táboron kívül én is sokat repültem FPV-drónokkal, de a sors úgy hozta, hogy inkább a DJI-vonal fogott meg. Mind a két területen nagy tapasztalattal és tudással rendelkezem. Jelenleg van egy DJI Mini 2 drónom, amivel ha kell, akkor szívesen segítek tartalmat gyártani a tábornak.

A gyerekek felé nagyon türelmes vagyok, és jól bírom a túlórát is, részben a sok tanulás miatt. A lelkesedésem soha nem hagy alább, és akár tízszer is nyugodtan elmondok valamit különféle módokon. Mind az elektronikai, mind a repülésbeli ügyességem jó. Pontos és megbízható vagyok, szeretem a kihívásokat, és általában meg is oldom azokat, akkor is, ha nem tudok emiatt aludni. Az 50 óra kötelező közmunkát már teljesítettem egy múzeumban, és ott nagyon meg voltak velem elégedve. Ezt a lehetőséget egy jó munkatapasztalatnak tartom. A feladatokban mindig szívesen segítek. Nyáron a PT után önkénteskedtem az atlétikai világbajnokságon is. Remélem, mindhárom vállalt hetemet tudom teljesíteni, bár örömmel mennék mindegyik turnusra. Túri Lacival még az első alkalommal ismerkedtem meg, azóta is jó viszonyt ápolunk.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Azért most, mert most vagyok elég idős, azért veletek, mert már négy évet eltöltöttem táborozóként, azért ezt, mert minden pillanatát élveztem, és azért a PT, mert mindig szívesen megyek vissza „bulizni”.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Amikor mindent végignéztem, mindenkit végigkérdeztem egy csípős rámenért, és 30 perc után, amint megláttam egy piros dobozt, vagy 10-en letámadtuk, mert addig csak a többi ízt osztották ki.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Lehetne egy olyan ember, aki néhány szobányi fiatalabb elsőévesnek tud segíteni. Amikor a húgom járt először a PT-ben, akkor ő is egy kicsit meg volt illetődve, és mindenkihez félénken ment oda, ezért sokszor kellett elkísérnem órára vagy a hangárba. Tehát szerintem jó ötlet lenne az, ha a fiatalabbaknak lenne egy „bizalmi” embere, aki tud velük foglalkozni.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A délutáni focit idegen emberekkel, akikkel remekül lehet játszani. Mind a táborozó, mind a táboroztató pozíciónak vannak előnyei és hátrányai, de mind a kettő nagyon jó.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Amikor elsőéves voltam, és meghallottam a hangár szót, azt gondoltam, hogy egy ilyen reptéri hangár lesz majd ott, és meglepődtem, hogy miért hívják hangárnak. Azóta sehol nem hallottam ezt a szót ilyen kontextusban.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Amikor angoltáborban voltam a második évemben, és a kajaügyeletnél el tudtam beszélgetni az angoltanárokkal, és mindenkiről sok érdekes dolgot megtudtam.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Tavaly nem aludtam két napig, mert nem tudtam, hogy mi baja van a drónnak, amit építettem, és ezalatt mindig ott voltam délután, meg sokszor „túlóráztam” csak azért, mert nem volt jól odaforrasztva egy kábel a sebességszabályzóhoz. Vagy amikor egy nap 32.000 lépést megtettem, mert fociztunk a többiekkel. Sok mindenre szívesen gondolok vissza.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Vakon voltam eleinte

Bogi Dániából érkezik a PEOPLE TEAM-be – szeret a PT-ben táboroztatni, ami szerinte egy másik dimenzió. A PT-táborról (is) beszélgettünk.…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Látni, kiből lesz jó mókus

A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus a PEOPLE…

Még több