A mókus is ember

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Viola, a PEOPLE TEAM kuktatáborának tanára mesélt arról, miért szereti a nyarait a kecskeméti táborban tölteni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert valószínűleg ez a nyár lesz az utolsó, amikor tudok menni a PEOPLE TEAM-be; mert szeretem őket, és el akarok tölteni velük 3 hetet a nyaramból; mert imádok kuktázni a gyerekekkel, akik mindig mutatnak valami újat; és mert ez a legjobb nyári tábor.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Kuktatáborosként bátran kijelenthetem, hogy általában mindig nagyon jókat eszem a táborban, de azért persze nekem is bőven volt részem fura kajálásokban. Többek között a táborban volt szerencsém először megkóstolni a színes tiramisut és a nutellás gyümölcssalátát is.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nehéz egyet mondani, de ami először eszembe jutott, az az új kuktás hagyomány, amit tavaly vezettünk be. Egyébként is nagyon szeretek kuktatanár lenni, de a tavalyi turnusok utolsó napjai mindent felülírtak ,,szakmai” szempontból is. Nem szeretném lelőni a poént, mert az újonnan érkező kukták számára mindig titok, hogy mi történik ilyenkor, de biztos vagyok benne, hogy idén sem hagyjuk ki.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nagy valószínűséggel nem én leszek az egyetlen, aki ezt mondja, de az első ilyen szó, ami eszembe jut, az a mókus. Míg a kívülállóknak állandóan magyarázni kell, hogy kit és miért hívunk mókusnak a táborban, a PT-sek körében inkább az a fura, ha az ember a szó alatt valóban állatot ért.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Bár a PT-ben nem voltam táborozó, gyerekként számos más tábort megjártam. A legemlékezetesebb tábori élményeim között tartom számon például az éjszakai cukorvadászatokat, a kecskefejést és az ebihalgyűjtést is. Sok mindenre nem emlékszem, viszont abban biztos vagyok, hogy az utóbbi nem volt hivatalos program.


Kapcsolódó

Még több