Tudtad, hogy lehet járni a vízen?

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Dóri érdekes felfedezést tett egy nyári táborban. A beszélgetésünk során természetesen a PEOPLE TEAM gyerekparadicsomáról, a PT-ről is szó esett.

Mutatkozz be, kérlek!

Farkas Dóri vagyok, 19 éves leszek. Budapesten tanulok, és idén ballagtam a Leöveyből. Tavaly már voltam a PT-s játéktáborban kistanár, ahol rengeteg tudást szereztem arról, hogy milyen egy jó tanár, és hogy mik azok, amikre oda kell figyelni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert amikor tavaly voltam, először, már a tanári tréningen éreztem, hogy itt jól fogom érezni magam. Ez akkor lett 110%-os, amikor megláttam azt a sok boldog táborozót, akik alig várták, hogy elkezdődjön a tábor.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Amikor először találkoztam a játéktáborosokkal. Sose voltam még olyan helyzetben, hogy tanítanom kellene, és nagyon izgultam emiatt. Szerencsére másnap már vártam, hogy találkozhassak a táborozókkal. Nekem sokat segít, ha van egy kis kabalám, mert így mindig kellemes biztonságérzet fog el.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Talán az, amikor turnusváltás volt, ebédre és vacsorára is zacskós leveseket ettünk a bizonytalan létszám miatt.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

A mosogatás. A legnagyobb probléma sajnos a szűk konyhával volt, ahol kevesen fértünk el, és lassan haladt a munka.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nem feltétlen meló volt, hanem délutáni játékszobát csináltunk mint játéktáborosok. Nagyon szerettem, amikor bejöttek az állandó játékosok, és néha délutánonként mi is játszottunk hol Bang!-gel, hol puzzle-t raktunk ki egy táborozóval szűk egy hét alatt.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az esti játékokat, a szekciós ismeretterjesztő előadásokat, amiken részt vehetnek.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Őrség. Amikor először meghallottam, rögtön a katonai rend jutott eszembe, hogy nincs lazsálás, és figyelni kell.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Amikor Putnokon voltam túratáborban, egyik nap elmentünk a Keleméri Mohos-tavakhoz. A tó felszínén olyan vastag növénytakaró van, hogy gyalog száraz lábbal átkeltünk rajta. A felfedezés: lehet járni a vízen. Én kicsiként rengeteget jártam táborokba.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Amikor még falun laktak a nagyszüleim, állandóan vittek táborba, hol úszósba, hol lovaglósba, de voltam rajztáborban is.


Kapcsolódó

Még több