Telefonmentés a WC-ből

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A gyerekekkel bármi megtörténhet. Panni magáról, táborozói élményeiről és arról beszélt, miért jelentkezett a PEOPLE TEAM-be (PT) táboroztatónak.

Mutatkozz be, kérlek!

Bóta Panni Veronika vagyok, 17 éves. Budapesten járok gimnáziumba. Rendszeresen járok sportolni. Szeretek biciklizni, és sétálni a kutyámmal. Heti háromszor-négyszer igyekszem eljárni konditerembe is. Tavaly voltam először a PT-ben, ahol megtetszett a mókusok munkája. Diákként sokszor szerettem volna segíteni az előkészületekben, de sajnos nem tehettem. A táborvezetők azt mondták nekem, jövőre jelentkezzek kismókusnak, majd akkor csinálhatom ezeket a munkákat, addig meg élvezzem a tábort mint táborozó. Van már tapasztalatom a gyerektáborokban, tavaly júniusban egy egri táborban csináltam meg a közösségi szolgálatos óráimat. Imádtam minden percét! Különböző korosztályú gyerekekre kellett vigyáznom, ebédeltetni őket, kreatív programokon, csapatjátékokon segíteni nekik, és az előkészületekben is lehetett rám számítani. Nyaranta egy balatoni strandon animátorkodtam körülbelül három éven keresztül. Idén ki szeretném magam próbálni a PT-ben is, hiszen tavaly nagyon megtetszett az egész, és úgy érzem, testhezálló feladat lenne nekem! Pluszban Madarász Ádi hozzátett ahhoz, hogy még biztosabb legyek abban, hogy jelentkezzek kismókusnak (sok jót és érdekes dolgot mesélt nekem a PEOPLE TEAM-ről, ami még jobban felkelltette az érdeklődésemet).

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Most töltöm be a 17. életévemet, így most tudok jelentkezni. Szeretnék kismókuskodni, és idén is részt venni a táborban, mert máshol nincs ilyen jó hangulat, mint a PT-ben.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Amikor megérkeztem, nagyon féltem, hogy nem fogok tudni beilleszkedni a szekciós csapatba. Végül annyira nyitottak voltak felém a többiek, és segítőkészek voltak velem, hogy életem egyik legjobb hetét okozták nekem. Ők táboron kívül is megmaradtak jóbarátaimnak.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Soba leves. A táboron kívül soha nem ettem olyat.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Amikor esténként engem kértek meg a kislányok a lányházban, hogy fonjam be a hajukat.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Még több kismókust.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az órákon való részvételt.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Amikor azt hallottam, ő egy mókus/kismókus, tőle kell segítséget kérni.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A trambulinok. Az egész tábor alatt egyszer vettem ezeket észre, pedig rengetegszer elsétáltam mellettük.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Amikor egy táborban megismert barátnőm beleejtette a telefonját a WC-be, és nem vette észre, majd a ,,dolga” után együtt próbáltuk meg kiszedni onnan.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

„Ater megengedte”

Elcsíptük a PEOPLE TEAM négy táboroztatóját, Tanát, Bendegúzt, Danit és Annát. Lássuk, ők miért választják évről évre a PT-tábort! Palcsó…

Még több