A megfizethetetlen fluxuskondenzátor

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy jó táborban csupa érdekes dolog történik. A PEOPLE TEAM nyári táborának egyik tanárával, Mátéval beszélgettünk a legemlékezetesebb PT-s élményeiről.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Táborozóként sose. Táboroztatóként viszont az első táborom előtt egy héttel nagyon, hiszen fel kellett építenem egy tanulási tervet. Egészen az első óráig megvolt bennem a stressz, aztán hamar elillant, amikor láttam, hogy milyen könnyen mennek ezek, ugyanis ha érdeklődőek a gyerekek, akkor fogékonyak a tanulásra.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Mosogatni nem szeretek, de hál’ isten megkönnyíti a dolgot a mosogatógép, habár így is elkerülhetetlen, hogy mocskos legyél.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Lehetne egy főmókusi és egy főtanári poszt, aki ugyanazokat a feladatokat látja el, mint a mókus vagy a tanár, viszont ha érkezik egy probléma, amit meg kell oldani, akkor rájuk lehessen bízni, és ha ehhez a feladathoz pluszember szükséges, akkor jobban ki tudja választani a megfelelő embereket, hiszen nap mint nap velük mozog. Ez a két pozíció lenne a kapocs a tanár/mókus és a táborvezetők között akár.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Hangár, ketchupos lángos, PT-s tészta, infófolyosó (ami egy téglalap alakú terem!), indián őrség.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Mindig is szép emlékként marad meg bennem a Koboldok városában lévő tőzsdézés. Emlékszem, feltettem minden (játék) pénzemet a fluxuskondenzátorra, és mikor visszamentem, annyira felment az ára, hogy nem tudtak kifizetni, úgy kellett másik állomástól pénzt kérni, hogy ki tudjanak fizetni.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

32.000 lépés egy nap

Kristóf vagyok, és a PT-ben már négyszer voltam mint táborozó, abból két alkalommal angol-, a másik két alkalommal dróntáborban. Úgy döntöttem, hogy a drónozás…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Látni, kiből lesz jó mókus

A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus a PEOPLE…

Még több