A megfizethetetlen fluxuskondenzátor

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy jó táborban csupa érdekes dolog történik. A PEOPLE TEAM nyári táborának egyik tanárával, Mátéval beszélgettünk a legemlékezetesebb PT-s élményeiről.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Táborozóként sose. Táboroztatóként viszont az első táborom előtt egy héttel nagyon, hiszen fel kellett építenem egy tanulási tervet. Egészen az első óráig megvolt bennem a stressz, aztán hamar elillant, amikor láttam, hogy milyen könnyen mennek ezek, ugyanis ha érdeklődőek a gyerekek, akkor fogékonyak a tanulásra.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Mosogatni nem szeretek, de hál’ isten megkönnyíti a dolgot a mosogatógép, habár így is elkerülhetetlen, hogy mocskos legyél.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Lehetne egy főmókusi és egy főtanári poszt, aki ugyanazokat a feladatokat látja el, mint a mókus vagy a tanár, viszont ha érkezik egy probléma, amit meg kell oldani, akkor rájuk lehessen bízni, és ha ehhez a feladathoz pluszember szükséges, akkor jobban ki tudja választani a megfelelő embereket, hiszen nap mint nap velük mozog. Ez a két pozíció lenne a kapocs a tanár/mókus és a táborvezetők között akár.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Hangár, ketchupos lángos, PT-s tészta, infófolyosó (ami egy téglalap alakú terem!), indián őrség.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Mindig is szép emlékként marad meg bennem a Koboldok városában lévő tőzsdézés. Emlékszem, feltettem minden (játék) pénzemet a fluxuskondenzátorra, és mikor visszamentem, annyira felment az ára, hogy nem tudtak kifizetni, úgy kellett másik állomástól pénzt kérni, hogy ki tudjanak fizetni.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

„Ater megengedte”

Elcsíptük a PEOPLE TEAM négy táboroztatóját, Tanát, Bendegúzt, Danit és Annát. Lássuk, ők miért választják évről évre a PT-tábort! Palcsó…

Még több