Kíváncsi voltam, hogy működhet ilyen jól egy tábor

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Te is bepillantanál a „kulisszák” mögé egy szuper nyári táborozás után? Ha túlléped a táborozói jelentkezési korhatárt, a PEOPLE TEAM-be még mindig jelentkezhetsz mókusnak vagy tanárnak. Így volt ezzel Marcell is, akivel a PT-ről beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Táborozás közben rengeteg új kapcsolatot és barátot lehet szerezni, továbbá sokkal jobb és értelmesebb időtöltés, mint otthon ücsörögni egész nyáron. Fejlődhetsz bizonyos területeken, legyen az informatika, angol vagy akár sport. A szüleidnek is lesz egy kis szabadidejük. Végül pedig fejlődni fog a szocializációs készséged, és a csapatmunka is jobban fog menni.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Hozz minden napra plusz egy ruhát, mivel vagy koszos lesz, vagy vizes. Ne aggódj, mindenki kedves és befogadó, ha bármi gondod van, fordulj bármelyik táboroztatóhoz.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Mindent nézzen meg, hogy el van-e csomagolva, mert elég kellemetlen lehet egy hiányzó fogkefe. Ne aggódjon túlságosan a gyermeke miatt, és élvezze ki, amíg nincs otthon.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Amikor még 11 éves lehettem, elég kemény honvágyam volt a 3. héten, már ezért mindennap beszéltem a szüleimmel, és így ki tudtam élvezni a tábort is.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Beszéljenek a szüleikkel, ha nincs még telefonjuk, akkor nyugodtan beszéljenek az enyémről velük.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Igazából csak arra tudok gondolni, amikor nem tetszett a szekció, amin voltam, és át szerettem volna menni egy másikba. Ez nagyon egyszerűen és könnyen ment.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, egy nagyon megmaradt. 11 éves korom óta vagyunk barátok, a táborban ismerkedtünk meg, és néha év közben is találkozunk, még ha az ország másik felén is lakik.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Hogyan kell bánni a gyerekekkel, felelősségvállalás, belelátás a tábor felépítésébe.

A legtutibb táboros program az…

Az esti programok, azon belül is a Koboldok városa, mivel rengeteg állomás van, és a csapatmunka itt is elvárt.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár, mert lehet ücsörögni a napágyakon, és beszélgetni, miközben eszel egy fagyit.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Hogy ne legyen teljesen ugyanaz mindennap a feladatom. Korrekt feletteseket, akik megértők velem. Továbbá legalább 4 óra alvást és jó fej táboroztatótársakat, akikkel jól tudom érezni magam.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nyugodt maradok, és ha már nagyon nem bírom, akkor megkérem valamelyik táboroztatótársam, hogy foglalkozzon vele helyettem egy picit, azonban ha nincs senki, akkor is nyugodt maradok, amíg nem jön valaki.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Délutáni szabadidő, csapatprogramok, büfé, segítőkész és kedves táboroztatók, egy komfortos ágy, jókedv, (új) barátok, jó fej tanárok, finom étel és jó programok.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Sikerült megnyugtatnom a barátnőm unokahúgát a hisztijéből, amit már két órája csinált. Vagy amikor tavaly a táborban néhány kisfiú odajött hozzám, le tudtam velük haverkodni, és bosszantottak tovább.

Tartasz valamitől?

Tartok attól, hogy nagyon elfáradok, és nem lesz erőm, valamint attól is, hogy valamit elrontok, vagy nem felelek majd meg a táborban.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Ez az egész tábor hogy működik belülről ilyen jól ennyi táborozóval, és hogy mennyire fárasztó táboroztatni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy egy héten keresztül is kiválóan tudom végezni a dolgomat, és élvezem a gyerekekkel foglalkozást.

Kapcsolódó

Még több