Táborba csak nyunyókával?

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor

Neked van kedvenc plüssöd? És magaddal viszed, ha táborozni indulsz? Nem szégyen az, sőt akad olyan tábor, ahol támogatják a bizonytalanság és a honvágy érzését csökkentő nyunyókák jelenlétét.

Nyunyóka? Az meg mi?

A nyunyi, nyunyó, nyunyu, rongyi és szundikendő néven egyaránt ismert nyunyóka egy, a gyermeknek kedves tárgy, amely akár csecsemőkora óta társa lehet. Gyakran plüss vagy textilpelus, amely szorongásoldó hatású, mivel a gyermek számára az otthont, a biztonság érzetét jelenti. A nyunyókák szinte biztos elkísérik a gyerkőcöt, ha idegen helyre vagy hosszabb útra indul: például a nap nagy részét bölcsődében, óvodában vagy egy táborban tölti, illetve elutazik valahová. A megszokott illat, a puha tapintás hatására az addig síró gyermek is könnyebben megnyugszik.

Iskolások kedvencei

A gyerekek többsége iskolásként már kevésbé ragaszkodik hozzá, meglehet, nem találja eléggé nagylányosnak/nagyfiúsnak, ezért felkerülnek a polcra vagy egy emlékdobozba az addig mindenhová vitt nyunyókák, és helyettük más kedvencet választanak, például tollat, ékszert vagy egyéb apróságot, amelyre kevesebb figyelmet szánnak, és a társak között kevésbé számítanak „cikinek”.

Anyu, hiányzol!

Ha egy iskolás gyerek táborozni készül, főleg, ha ottalvós változatot próbál ki, és több napot tölt távol az otthonától, természetes, hogy honvágya lesz. Létezik olyan tábor, amelyben az iskolások számára is azt ajánlják, hozzanak valami kedves dolgot otthonról, amivel kicsit enyhítik a szorongást, megkönnyítik az elalvást. A diákok többsége nem a kisbabás textilpelust választja ilyenkor, hanem olyasmit, aminek hasznát veszi: a kedvenc párnáját a feje alá teheti, a játékával elfoglalhatja magát, az alvópólóját felveheti, a könyvét pedig olvasgathatja, amikor egyedül vagy fáradtnak érzi magát.

Itt a legmenőbb

A PEOPLE TEAM nyári táborainak kabalaállata a nyunyóka, egy pihe-puha, nyusziszerű, élénk színű plüss, amely bárhol felbukkanhat: a helyszínként szolgáló kollégium portáján, a filmtáborosok és a fotósok témáiban, és legfőképpen a délutáni versenyek győzteseinek a kezében, hiszen az a csapat, amelyik a legjobban teljesít, nemcsak érmet, de plüsst is kap a tábor utolsó napján. A nyunyókát itt nemcsak a kisebbek, de a tizenévesek is szeretik, és mivel csak a legügyesebbek térhetnek haza vele, kifejezetten menőnek tartják. Ki ne szeretne egy ölelni való, életre szóló barátságokra és vicces pillanatokra emlékeztető cukiságot? A PT-ben megkaphatja: az alapítvány 1991 óta szervezi tematikus táborait, évente három turnusban, amelyekre 7 és 17 év közötti gyerekek jelentkezését várják. A gyerekfesztiválként is jellemzett nyári táborba már hónapokkal a júliusi és augusztusi turnusok kezdete előtt megindul a jelentkezés, hiszen egyes témákra rekordgyorsasággal kiteszik a „megtelt” táblát. A táborról minden infó megtalálható a hivatalos honlapon, tapasztalatokat és véleményeket pedig a https://legjobbtabor.hu oldalon lehet olvasni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több