Mi az a kütyüzés?

Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM világában az évek során olyan kifejezések alakultak ki, amelyeket más, kívülről érkezett földi halandó nem is ért. A kütyüzés a PT-szlengben azt jelenti, hogy kézműves-foglalkozás.

Mi van rád írva?

Az egyik legnépszerűbb elfoglaltság a pólófestés. Az első délután után még csak a kislányok jelennek meg a legkülönbözőbb neonszínekben pompázó, kézzel vagy minta után rajzolt pónikkal és Barbie-kkal díszített felsőkben. Ahogy telnek a napok, a kamaszok is felfedezik az új divatirányzatot. Az elkészült műveken feltűnnek a popsztárok stilizált rajzai vagy az éppen aktuális és népszerű életbölcsességek is, rengeteg szívecskével díszítve. A nagylányok nem állnak meg itt: egy olló segítségével az ormótlan pólók ujjatlan topokká vagy rojtos szélű alkalmi öltözetté változnak.

Karkötők és nyakláncok

Néhány nap, és a tábor minden lakója karkötőfüggő lesz. Készülnek a gyöngyből, kupakokból, dugókból és drótból összeeszkábált ékszerek. Néhány szög és egy kalapács segítségével lényegében bármely tárgy kilyukasztható. Így ha Raktáros nem figyel oda, bizony néha áldozatul esnek a rulett műanyag játékpénzei is. Sötét sarkokban, az éjszaka leple alatt vagy lopott percekben készülnek a „Titkos barát” nevű gigantikus játék ajándékai. A kisebb lányok „bérfűzést” vállalnak, és csokiért vagy fagyiért cserébe elkészítik a nagyoknak az új nyakláncukat.

Jelvénykavalkád

A tábor évtizedeinek legjobb ötlete a jelvénykészítő gép megvásárlása volt. Egy felsőn vagy egy rövidnadrágon akár 20-30 darab házilag készített kitűző is elfér. Filctollal rajzolt szmájlik, emodzsik és egyéb jelek kerülnek a méretre vágott papírkorongokra, amelyek aztán a gép segítségével átlátszó fóliaborítást és fémkeretet kapnak.

Vidd haza!

Minden turnusban más és más a kütyüsarok kínálata. Előkerül alapanyagként az agyag, a textil, a gyapjú, a kő, a fa és a viasz. Gyertyaöntés vagy tűzzománc – bármi kipróbálható a gyerekek igényei szerint. Az elkészült műveket egy hatalmas kiállítás során mindenki megtekintheti és a turnus végén hazaviheti.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-divatbemutató?

A PEOPLE TEAM-táborokban a divatbemutató fogalma is más értelmet nyer. A Talált Tárgyak Ládája naponta megtelik papucsokkal, szemüvegekkel, basaballsapkákkkal, pólókkal,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a fáraó átka?

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk, ahol a…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az őrség?

A PEOPLE TEAM-táborok helyszíne a kecskeméti egyetem campusa, ahol a tanév során kollégiumi elhelyezést kaphatnak a diákok. A terület hatalmas,…

Még több