Mi az a játékszoba?

Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táborainak sorában a 17 választható szekció egyike a játéktábor. Az erre a témára jelentkező gyerekek a délelőttjeiket a játékszobában töltik, de délután a többi táborozó is felfedezheti a játékkánaánt.

Klasszikusok

A játékszoba egy nagy méretű terem, amelynek alapkellékei a sakk és a dominók minden korosztálynak, de nem hiányozhat a Backgammon és a Ki nevet a végén? sem. A logikai játékok képezik a játéktábor tematikájának alapját. A játékszoba sztárja a csocsóasztal, amely életre-halálra szóló bajnokságoknak ad helyet.

Stratégák és szerencselovagok

Különböző városépítő és stratégiai játékok várják a tízévesnél idősebbeket. Van olyan játék, amelyikben minden játékos egy ókori civilizációt épít fel a játék három korszaka során, egészen az alapoktól indulva. Egy másik társas szerint a játékosok a Scotland Yard nyomozóit alakítják, akiknek az a céljuk, hogy közös erővel feltárják a bűntényeket és megtalálják a gyilkost. A következő játékban a résztvevők azon vetélkednek, hogy létrehozzák a legváltozatosabb környezetet a pacifikus–észak-amerikai flóraterületen. Van itt olyan játék is, amely hajótöröttek kényszerű partraszállását követő kétségbeesett túlélési próbálkozásairól és vitáiról szól, hogy kinek jusson elegendő étel és víz.

Kártyaparti (majdnem) hajnalig

A francia és a magyar kártyával játszható játékok mellett nagyon népszerűek az egyéb modern kártyajátékok. Az egyik legnépszerűbb kártyajáték a vadnyugaton játszódik. Minden játékosnak van egy titkos szerepe, ettől függően pedig különböző feladatai. A könnyedebb szórakozás kedvelői kezükben egy rakás csúszómászóval kezdenek, ezektől igyekszenek megszabadulni, méghozzá a többiek kárára. Egy másik vicces játékban minden játékos el akarja hitetni a többiekkel, hogy nem az ő kedvence piszkított a szoba közepére.

Felhőtlen nevetés

A táboros délutánokra rengeteg szórakoztató társas ígér felhőtlen kacagást. A vállalkozó kedvűek sárkányhátra pattanhatnak, hogy sárkánytojásokat gyűjtsenek. A legtöbb játék nevettető simliskedést ígér, és persze minél többen játsszák, annál nagyobb a zsivaj. Egy másik játékban meg kell tippelni, hogy hányan válaszolnak igennel vagy nemmel a legkülönbözőbb vicces kérdésekre. Kitalálni azt, hogy miről mit gondol a másik – ez a végtelen humor forrása. A legnagyobb kacagást mindig az asszociációs játékok váltják ki.

Barbie-k és pónik

A játékszobában azok is jól érezhetik magukat, akik inkább egyedül foglalnák el magukat. Barbie babák és csillámos pónik várják a kislányokat. Komplett babaház és gyerekkonyha kínálja magát. A kisfiúk rengeteg autóval és játék robottal vívhatnak csatákat. De nem hiányozhat a legó sem: többládányi építőkocka áll készen, hogy épületeket, járműveket és gépeket alkossanak belőlük.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a kincseskamra?

Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát, az ajtó…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-divatbemutató?

A PEOPLE TEAM-táborokban a divatbemutató fogalma is más értelmet nyer. A Talált Tárgyak Ládája naponta megtelik papucsokkal, szemüvegekkel, basaballsapkákkkal, pólókkal,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a fáraó átka?

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk, ahol a…

Még több