Táborozni életed nagy élménye lehet

Szekció
PEOPLE TEAM tábor

Július végén és augusztus elején ismét kreatív és alkotókeddvel teli gyereksereg népesíti be a kecskeméti egyetem kampuszának épületeit és sportpályáit. A PEOPLE TEAM tábor 2022-ben lesz 32 éves. Ma már olyan gyerekek is táboroznak itt, akiknek a szülei is PT-sek voltak. A 7-17 éves jelentkezők idén már 17 izgalmas és innovatív téma közül választhatnak.

A napi 210 percnyi intenzív kurzusok tematikáját a táborozók alakítják, saját igényeik szerint. A cél minden esetben az, hogy játékosan és szórakozva minél több ismeretet sajátítsanak el. A tanulás komoly, de a lényeg az alkotómunka.

Kamerák, drónok és fakanál

A PEOPL TEAM angoltáborként indult, de a kínálatba néhány éven belül felkerült a programozó tábor is. Ma már külön szekciót kapnak a 3D konstruktőrök, a robotika szerelmesei és a drónépítők. A játékokat kedvelők a gamer- és a játéktábort választják. A filmes- és a fotóstábor résztvevői kamerával a kezükben örökíthetik meg a világot. A színészek két hét alatt egy igazi előadást állítanak színpadra. Az író- és költőpalánták verseket és novellákat írnak. A kuktatáborosok ételkölteményeket alkotnak, a kézművesek festenek és rajzolnak. A természettudományos tábor kis tudósai kísérleteket végeznek. Az örökmozgóknak érdemes a sport- vagy a tánctábor kínálatát tanulmányozni.

Küzdelem a Nyunyókáért

Délután és este a kikapcsolódásé a főszerep. A tábor területén számtalan szabadidős program választható. Természetesen a strandolás a csúszdaparkban sem maradhat el. Egy-egy turnus alatt különböző színekkel jelölt csapatok versenyeznek egymással A csapat minden tagjának feladata és szerepe lesz, mert csak így nyerhetik meg a fődíjat, az aranykupát. Minden táborozó álma, hogy megnyerjen egyet a tábor kabalájából, a Nyunyókából. A táborba mindennap érkeznek meghívott vendégek. Íjászok, középkori lovagok, óriáskígyók, nyomkereső kutyák és lepkegyűjtők mutatkoznak be.

Barátok és hobbi

A rengeteg program során a táborozók újabb és újabb társaikkal kerülnek kapcsolatba. A srácok megtanulják, hogyan alakítsanak ki barátságokat, hogyan ismerkedjenek könnyedén. Nemcsak az adott tábor tematikája alapján gyűjthetnek be új hobbikat, hanem egymástól is elleshetnek olyan kedves elfoglaltságokat, amelyek egy életen át elkísérik őket. A 3 turnust kínáló programsorozat időpontjai: 2022. július 24–30., július 21.– augusztus 6., augusztus 7–13. Részletes információ és jelentkezési lap honlapon.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

Az AI a mindennapokban segít

Mai interjúnkban Márkkal, a PEOPLE TEAM idei első mesterségesintelligencia-táborának egyik szervezőjével beszélgettünk. Mesélnél egy kicsit erről a táborról? Mi inspirált…
PEOPLE TEAM tábor
Szekció

A pillanatot megörökíteni

Mai cikkünkben Martin mesél a PEOPLE TEAM fotóstáborában szerzett élményeiről, illetve arról, hogyan segített a PT hasonló érdeklődésű fiatalokkal összehozni.…

Még több